Autojengin yritysmyyntikauppa: yhteyshenkilöiden esittely

Autojengin yritysmyyntikauppa: yhteyshenkilöiden esittely

Featured image

Mennään taas takaisin perustekemiseen ja tilanteeseen, missä on saatu myytyä yksi yritysauto yritykselle. Käydään tätä autokaupan prosessin pientä, mutta kovin tärkeää hetkeä läpi kuvitteellisen asiakastapahtuman kautta. Tässäkin tarinassa on piirteitä HC:n oman uran kohokohtiin ja tarina saattaa sisältää tuotesijoittelua.

”Gameplay Oy on Suomessa toimiva kasvava peliyritys, joka pitää majaansa Helsingin Ruoholahdessa. Yritys työllistää tällä hetkellä 50 henkeä, mutta erittäin voimakasta kasvua on tiedossa uuden pelilanseerauksen myötä. Gameplay Oy:n myyntijohtaja käy johtoryhmässä palaveria ihmisten sitouttamisesta ja päädytään ottamaan myös vapaa autoetu yrityksen henkilöiden käyttöön. Etu tulisi koskemaan 70 % ihmisiä ja suurinta osaa tulevaa uutta henkilökuntaa. Mallina päädytään käyttämään huoltoleasing autoja, joista käyttäjä joutuu maksamaan autoedun verotuksen lisäksi 50 % leasingmaksuista. Yhteistyökumppaniksi rahoitusmielessä valitaan rahoitusyhtiö X ja vielä tarvitaan autokaupan edustajat.

Myyntijohtaja Virtanen lupaa ottaa projektin kontolleen ja tuoreena ensimmäisen työsuhdeauton saaneena kutsuu merkin edustajat paikalle tarkoituksena kilpailuttaa kaksi toimittajaa. Kutsut lähtevät sähköpostilla Autokiska Oy:n ja Autofirma Oy:n myyntipäälliköille.

Valmistautuminen:

Autokiska Oy:n mp saa sähköpostin ja päättää palkita itsensä hyvästä tulevasta kaupasta kahvilla ja pullalla sekä kirjoittaa palaveriajan tupakka-askin kanteen.

Autofirma Oy:n mp käy sähköpostin saman tien läpi firman toimitusjohtajan ja lupaa tehdä toimenpidesuunnitelman, joka sisältää seuraavaa:

  • kaikki avainhenkilöt googlataan läpi ja pyritään saamaan mp:n omiksi kavereiksi linkedin kautta
  • Playgame Oy:n historia selvitetään ja tutustutaan pelialan kehitykseen
  • mp soittaa tärkeimmät rahoitusyhtiöt läpi ja selvittää kuka hoitaa Playgame autojen rahoituksen
  • samalla tarkennetaan yhteistyökuvion ehdot rahoitusyhtiön kanssa, ettei alkavalle yhteistyökuviolle ole esteitä
  • MP ottaa oman porukkansa kasaan ja valitsee Playgame OY:lle vastuu myyjän. Lisäksi pisteen korjaamopäällikkö otetaan saman tien mukaan projektiin ja hänelle annetaan tehtäväksi miettiä huollon erikoisetu tälle asiakkaalle sekä oma vastuuhenkilö.
  • kuittaus Virtaselle palaverista ja agenda-ehdotus palaverin aiheista

Ennen tapaamista:

Autokiska Oy:n mp päättää lähteä edellisenä iltana lätkämatsiin, niin on valmiiksi pelituulella seuraavana aamuna ja valmiina rentoon paltsuun.

Autofirma Oy: mp käy check-lstan vielä kerran läpi ja pitää vielä komentokokouksen avainhenkilöiden kanssa. Jokaiselle henkilöille luodaan roolit kokoukseen ja omat check listat valmiiksi asiakkaiden kysymyksiä varten. Yhteistyökumppani rahoitusyhtiön X:n yhdyshenkilö lähtee mukaan palaveriin ja sen lisäksi avainmyyjä, korjaamopäällikkö sekä mp itse. Agendaehdotus lähetetään Playgame Oy:n Virtaselle.

Tapaamisaamun tapahtumat:

Autokiska Oy:n mp on joutunut haasteisiin pitkäksi venyneen lätkäillan johdosta ja joutuu hoitamaan yllättäen koiran ulkoilutuksen aamulla kuitenkin turvallisesti. Aamu venyy kuitenkin sen verran, että ilmoittaa Playgame Oy:lle tulevansa paikalle hieman myöhässä jossain vaiheessa aamupäivää.

Autofirma Oy; mp kutsuu koko porukan tuntia ennen Kaapelitehtaan kahvilaan ja aamukahvin lomassa käydään strategia vielä kerran läpi. Porukan pukeutuminen oli myös sovittu etukäteen huomioiden Autofirma Oy:n pääautomerkin värit.

Tapaaminen:

Autokiska Oy:n mp löytää onnellisesti perille Ruoholahteen ja laittaa auton sakkopaikalle. Hän ilmoittautuu aulassa, flirttailee respan tyttöjen kanssa ja lopuksi Playgame Oy:n myyntijohtaja tulee aulaan, jossa palaveri käydään ”vauhdissa”.

Lopputulos oli Autokiska Oy:n mp mukaan ihan hyvä, kun pääsi vielä kerran puhumaan eilisillan HIFK:n matsista uudelleen. Itse autoasia jäi vähän hämärän peittoon.

Autofirma OY:n tiimi saapuu 15 min ennen sovittua paikalle ja ilmoittautuu aulassa. Autofirma Oy:n mp tekee hyvän vaikutuksen Playgame Oy;n assistantteihin ja  Playgame OY:n myyntijohtaja ottaa delegaation vastaan ja kokous alkaa Playgame Oy:n johtoryhmän neuvotteluhuoneessa. Paikalle on tilattu hyvät kahvit croisantien kera ja itse Playgame Oy:n toimitusjohtaja piipahtaa paikalla. Itse kokous sujuu mallikkaasti etukäteen sovitun agendan mukaan ja tulevasta kolmikanta yhteistyösopimuksesta sovitaan ja sen aikatauluista.

Palaverin lopetus:

Autokiska OY:n mp hehkuttaa vielä HIFK:n peliä, johon Playgame OY:n myyntijohtaja toteaa olevansa enemmän kulttuurin harrastaja ja seuraavansa Ateneumin näyttelyitä.

Autofirma Oy:n delegaatio lähtee ja Playgame Oy:n johtajan pöydälle jää automerkin lippis, vapaaliput seuraavaan maajoukkuematsin Suomi-Kreikka otteluun (johtaja on kulttuurin lisäksi fudisihmisiä) sekä uuden automallin avaimet, jota myyntijohtaja testaa viikon ennen fudismatsia. Autofirman delegaatio ottaa vielä yhteisselfien, joka jaetaan sekä Autofirma OY:n ja Playgame Oy:n facebook sivuilla sekä twitterissä yhteistyön aloittamisen kunniaksi.”

Kysymys kuuluu, kumpaan Autojengiin sinä haluat kuulua ja kumpi sai kaupan vai asiakkuuden ? Jos jotakin vielä unohtui Autofirman tai Autokiskan mp:ltä sitä saa ja ehtii vielä kommentoida. Hyviä yrityskäyntejä lokakuulle, t. HC

Tämä tarina on tosi ja julkaistiin HC:n blogissa *Autojengi* 6.9.2014

#automyynninkoulutus, #autojengi, #wpsm, #sometyökalut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: