#wpsm esittelee: #OmaAktiivi roadmap työnhakemisen apuna

#wpsm Työnhaussa #itsejohtaminen on keskiössä. #OmaAktiivi on uusi helppo roadmap työnhakuun, jossa huomioidaan sekä ihminen että työnhaun prosessit digimurroksen aikana. Tehostamalla #itsejohtamista parannat omaa työhakuasi ja omaa henkilöbrändiä yli 30 %.

Looking for job

Koko kevään ajan on vellonut voimakas keskustelu valtion esittelemän Aktiivimallin takia ja se on myös aiheuttanut kansalaisaloitteen Aktiivimallin uusimiseksi tai muuttamiseksi. Vaikka politiikka on ollut keskiössä, ei se välttämättä auta siinä arjessa, jossa työtön työnhakija yrittää löytää paikkaa yhteiskunnassa. Mitä pidemmälle työnhaun prosesseissa mennään, sitä parempia ohjeita alkaa löytyä markkinoilta, kuten mm. linkedin-ohjeet tai henkilöbrändäyksen taito. Mutta sellaista ohjetta tai roadmappia, joka käsittelisi koko työnhaun polkua itsejohtamisen avulla yt-neuvotteluista aina uuteen työnpaikkaan ei tällä hetkellä ole tullut vastaan.

#wpsm haluaa yhteistyössä M2 Talent Akatemian kanssa tuoda markkinoille helpon ja yksinkertaisen roadmapin nimeltä ”OmaAktiivi”, jota seuraamalla työnhaku helpottuu ja ihmisen fiilis saadaan muutettua ”post work” vaiheesta ”pre work” vaiheeseen. Me M2 Talent Akatemiassa uskomme, että yhdistämällä fiiliksen teknikkaan löytyy helpommin polku työllistyä.

Fiilis

#OmaAktiivi on ilmainen bloginaari, josta on tarkoitus olla apua työnhakijalle työnhaussa. Bloginaari seuraa samaa kaavaa, mitä toteutamme eri työllisyyskursseilla, mistä olemme saaneet runsaasti positiivista palautetta ja ennen kaikkea ”yläfemmoja” uusien työpaikkojen muodossa. Tällä hetkellä joka kolmas kurssilainen työllistyy seuraavan 6 kk aikana.

Tekniikka

#OmaAktiivi roadmapin ja bloginaarin vaiheet:

  1. Yt-neuvottelu ja itsearviointi
  2. Irtisanominen ja hissipuhe
  3. Hyväksyminen ja CV
  4. After work vaihe ja Linkedin
  5. Prework vaihe ja muut somekanavat
  6. Keskittyminen tekniikkaan ja työhaastattelu
  7. Maali: uusi työpaikka ja valmistautuminen seuraavaan yt-neuvotteluun

Bloginaarissa seikkailee myös kuvitteellinen hahmo ”Pulkkinen”, joka on IT alan konkari, joka on jäänyt työttömäksi Softatalo IT OY:stä YT neuvotteluiden johdosta. Pulkkista ei oikeasti ole olemassa vaan hänen profiilissa on otteita niistä sadoista työnhakijoista, joita olemme kouluttaneet. Pulkkisen tarinan pääopetus on opettaa yksilöä huolehtimaan omasta henkilöbrändistä YT-neuvotteluista seuraavaan YT neuvotteluun. Työpaikojen disturbiossa on olennaista ymmärtää, että mikään työpaikka ei ole enää turvassa ja omaa henkilöbrändiä/osaamista pitää kehittää koko ajan, jotta pysyy työnteon kelkassa mukana. Onneksi tällä kertaa myös työmarkkina alkaa pikku hiljaa auttaa ainakin x- ja y-sukupolvien työnhakijoita

Työllisyystilanne

 

Ensimmäinen osa #OmaAktiivi roadmapista ilmestyy ensi viikolla ja jatkuu koko kevään ajan . M2 Talent akatemian seuraavien työllisyyskurssien ohjelma julkaistaan maaliskuun lopussa.

Tsemppiä työnhakuun ja oman henkilöbrändin hoitoon, t. Wiki #wpsm

#wpsm on konsulttipalvelu, joka auttaa yrityksiä myynnin, markkinoinnin ja hr haasteissa digimurroksen aikana. Wiki on myös AKL:n kehitysryhmän jäsen

terveisin Wiki

headcoach #wpsm #m2talent

kari.wikholm@wpsm.fi

0400884253

#fiilis #tunteet #kompetenssit #prosessi #itseohjautuvuus #digiviestintä #socialselling #henkilöbrändi #digimurros #hr #myynti #markkinointi #crm #tiimityö #yhteishenki #arvostus #johtaminen #exitcase #mazhr

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: