Työttömänä tuntuu kuin elämä olisi pysähtynyt

 

 

 

HC tarttuu tähän 24.8 HS olleeseen artikkelin, jossa akateeminen kotiäiti pui elämän muutosta,jonka työttömyys tuo tullessaan. Elämä tavallaan pysähtyy ja kanssaihmisten käyttäytyminen alkaa muuttua. Työttömyys on tavallaan vaikea tauti, jolloin myös ystävyyssuhteet joutuvat puntariin.

Viime aikoina on tullut julkisuuteen useita tarinoita, joissa etenkin akateemisten parissa toitä ei enää löydy.Työttömyys koskee kaikkia sosiaaliluokkia, mutta se harhaluulo, että koulutus tuo automaattisesti työpaikan on historiaa. Kolmen akateemisen loppututkinnon omaava pitkän työkokemuksen ammattilainen laittaa 300 työhakemusta ja täysin turhaan. Päivän HS kirjoituksen kirjoittaja kiittelee hyvää itsetuntoa, koska muuten ei jaksaisi. Mutta entä jos ei omaa sitä tai koulutukset ovat jääneet ehkä pitkän työuran varjoon tai vanhentuneet kokonaan. Silloin kannattaa hakea apua ja turvautumaan siihen oikeaan tukiverkkoon, joka on toivottavasti jäljellä.

WPSM on tutkinut tämän vuoden aikana yhteistyökumppanin M2 Talent Oy:n ”Match2Talent-menetelmän” avulla, miten työllisyyden helpottamiseen ja työnhakuun voisi tuoda nuotteja. Me uskomme siihen, että ihmisen kompetenssit, motivaatiot, arvot ja tunteet ratkaisevat ensisijaisesti ja sen jälkeen hakukiriteereissä alkaa painaa vasta cv:n työhistoria ja koulutus, kielitaidot jne. On aivan eri asia tarkastella ihmisen tilaa ensin ihmisen komptenssien kautta ja cv: historia tulee vasta jäljessä. Viime aikoina on puhuttu erittäin paljon cv:n ja iän vaikutuksesta työnakuun. HC:n lähipiirissä on ollut viime aikoina tosi monta yli 50 vuotiasta akateemikkoa ja pitkän huippu-uran tehnyttä, jotka eivät löydä töitä. Mutta ovatko myös nämä ihmiset tunnistaneet oikein omat vahvuutensa ja ovatko silmät auenneet riittävästi uusille uravaihtoehdoille ?

HC uskoo yhdessä M2 Talent Oy:n tuoman menetelmän avulla, että työpaikan löytyminen voidaan kertoa kaavan avulla: Uusi työpaikka on fiilis X tekniikka. Jos oma fiilis ei ole riittävän kunnossa ja vanhasta työhistoriasta ei ole pystynyt riittävästi luopumaan, ei työhakemuksien ja linkedin profiilin hinkkaaminen ole tehokasta. Me tuomme sekä yrityksille, että myös yksittäisille työhakijoille metodin, missä jäävuori on toisinpäin.

Tein itse aamulla oman testini jälleen kerran ja meidän metodi ehdotti minulle 1. vaihtoehdoksi erään länsi-suomalaisen kaupungin kaupunginjohtajan virkaa. Omaan pitkän linjan kokemuksen myynnin johtotehtävissä, mutta olen ollut mukana lukuisissa kick off tilanteissa ja useissa saneerauksien läpiviemisessä. Menetelmä tunnisti minussa kriisijohtajan ja jopa linkedin cv-profiili olisi voinut riittää. Mutta en ikinä olisi itse uskonut, että voisin sopia kyseiseen tehtävään. Pitäisikö hakea ?

 

WPSM ja M2 Talent Oy auttaa yrityksiä tunnistamaan ihmisten talent-mahdollisuudet sekä teemme myös yhteistyötä useiden Suomen kaupunkien kanssa työllisyyden parantamisen suhteen.

 

Kari Wikholm, Head Coach

WPSM yhteistyössä M2 Talent Oy

kari.wikholm@m2talent.fi

+358400884253

#rekry; #työnhaku, ” työllisyys, #outplacement, #suominousuun

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: