Kun yksilön urakello kohtaa yrityksen vuosikellon…

Kun yksilön urakello kohtaa yrityksen vuosikellon…

Tänä vuonna Suomessa on taas pidetty useita vaikeita kehityskeskusteluita, joissa on
puhuttu tärkeitä asioita. Tässä taloustilanteessa melkein jokaisessa yrityksessä on käynnissä erilaisia kehitysprojekteja, jotka pitäisi saada jalkautettua henkilöstön piiriin ja henkilöstön jaksaminen on siirretty sivuosaan. Talent Management on hieno käsite, mutta jos sitä aletaan toteuttamaan kylmiltään pelkillä yrityksen strategisilla lähtökohdilta, voi olla, että urakello ja vuosikello eivät käy samaa aikaa.

Talent Managementin tärkein kohta on vuodessa esimiehen ja alaisen välinen kehityskeskustelu, jossa olisi hyvä olla apuna enemmän tietoa alaisesta. Usein törmätään siihen, että henkilö on rekrytoitu yritykseen kenties testien ja headhuntereiden kautta, mutta ensimmäisessä kehityskeskustelussa ole hajuakaan niistä testituloksista, mitä aikoinaan saatiin henkilöstä irti. Perusnuotit ovat hukkuneet ja ”keke” alkaa lauseella: ”Taitaa fudiksen MM-kisat alkaa tänään…”
Mitä jos henkilön taustalla olisi rullaavat nuotit, jotka avaisivat alaisen kompetenssit, arvot ja tunteet auki,jolloin esimies pääsisi nopeammin keskustelemaan oikeasti alaisen vahvuuksien hyödyntämisestä eli Talent Management johtamisesta nuottien avulla. Olen itse urani aikana istunut satoja tunteja henkilöiden kanssa ja aina itse kaivannut taustafaktaa ihmisestä, mitä hän ei halua tai osaa kertoa. Tahtotila hyvällä esimiehellä
on ensisijaisesti auttaa alaista kohti parempia tulosta ja jaksamista, mutta jos nuotit puuttuu, voi se olla haastavaa.

Me M2 Talent Oy:ssä olemme kehittäneet juuri kehityskeskusteluita varten olevan Talentin tunnistamismenetelmän ”Match2” , jota ovat hyödyntäneet useat yritykset. Juuri nyt on aika miettiä ennen kesälomia, miten syksy saadaan riittävän hyvin käyntiin.

Miten sinun yrityksessä vuosikellot ja urakellot kohtaavat,

kysyy Head Coach Wiki M2 Talent Oy:stä ?

yhteystiedot: kari.wikholm@m2talent.fi; +358400884253, http://www.m2talent.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: