Miten koko hr-toimiala voi ?

Miten koko hr-toimiala voi ?

Menestymisen resepti on vaihtunut

Digitaalinen murros merkitsee monessa perinteisessä prosessissa ja liiketoimintamallissa radikaalia uudelleenorganisoitumisen haastetta. Menestymisen reseptit ovat muuttumassa merkittävästi ja monella elinkeinotoiminnan osa-alueella digitaalisuus tulee väistämättä merkitsemään joko nopeaa muuttumista, tai kuolemaa. Jos yrityksesi kasvu on perustunut yksinomaan henkilömäärän kasvattamiseen, on viimeistään nyt aika pysähtyä miettimään tulevaisuutta.

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos julkaisi taannoin pitkän listan kuolemaantuomituista ammateista ja työtehtävistä. Jos nykyisessä työtehtävässäsi tehtävänäsi on manuaalisesti prosessoida digitaaliseksi muutettavissa olevaa tietoa, olet sukupuuttoon tuomittujen listalla. Julkisuudessa on keskusteltu voidaanko iso osa lääkärien tekemistä diagnooseista korvata tietokoneiden tekemillä analyyseilla. Itse uskon, että kyllä voidaan, kunhan yksilön terveyteen liittyvät parametrit saadaan tehokkaammin muutettua digitaalisesti prosessoitaviksi.

Sama kysymys voidaan esittää rekrytointien toimialalle. Uskotko, että kokenut ja verkostoitunut ”headhunter” kykenee analysoimaan ja prosessoimaan tuhansien henkilöiden pätevyyteen ja sopivuuteen liittyviä parametreja yhtä tehokkaasti kuin tietokoneet. Itsestään selvä vastaus on että ei todellakaan kykene.

Menestymisen resepti on muuttumassa monella toimialalla. Suomesta löytyy vahvaa digitaalisten palvelujen kehittämisen osaamista julkisuudessa esillä olleen pelitoimialan rinnalla. Nyt tarvitaan uskallusta elinkeinoelämän suunnalta omaksua digitaalisuuden tuomat tehostamismahdollisuudet perinteisissä prosesseissaan. Jos sinua mietityttää miten tämä liittyy rekrytoinnin ja resursoinnin prosesseihin soita minulle. Tulen kertomaan miten toimintaa voi tehostaa jo TÄNÄÄN.

terveisin Head Coach / M2 Talent Oy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: